Kına Nasıl Yakılır?
24 Şubat 2020Kına Nasıl Yakılır?
Kına; anavatanı olan Hindistan’da, Arabistan’da ve Akdeniz ikliminde yetişen beyaz çiçekli ve keskin kokulu kına ağacının yapraklarının kurutulup toz haline getirilmesinden oluşur. Kına, Türk Kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Büyüklerimiz; kınanın, yeni evlenecek çiftleri nazardan ve kötülüklerden koruyacağına inandıkları kına geceleri düzenlemiştir ve hala kültürümüzde önemli bir yere sahiptir.
Kına gecesi için kına nasıl hazırlanır?
100 kişilik bir organizasyon için 150 gram zeytinyağı, demli çay ve 250 gram kına yeterlidir. Kına mutlaka tahta kaşıkla karıştırılmalıdır. Önce kınayı, üzerine yağı ekleyin bu süreçte karıştırırken kurumaması için azar azar demli çayı da ilave edin. Koyu muhallebi kıvamını tutturduğunuzda kınanız yakılmaya hazır demektir. Kına yakılacak yerin soğuk su ile yıkandıktan sonra 2 saatten fazla olmamak koşuluyla bekletilir. Kınanın kalıcılığı, bekleme sürenize bağlıdır. Bu sebeple çok koyu renkte kına istemiyorsanız daha erken yıkamalısınız.
Eğer 100 kişiden az ya da fazla bir organizasyonsa; malzemeleri rahat karıştırabileceğiniz bir kaba koyun ve göz kararı kıvam elde edin. Kıvam koyu olursa demli çay ekleyerek açabilirsiniz. Kıvam açıksa da kına miktarını arttırabilirsiniz.
Kına ve Düğün için ihtiyacınız olan Tuhafiye ihtiyaçlarınızı bu linkten https://www.simisso.com/kina-dugun bulabilir ve kolaylıkla satın alabilirsiniz.
Kına sadece süs amaçlı değil, tıbbi alanlarda da etkili bitkisel bir üründür. Birçok medeniyet kınadan şifa bulmuştur. Cilt dökülmelerini önlediği için cilt hastalıkları tedavisinden, yara iyileştirmeye kadar birçok cilt tedavisinde kullanılmıştır. Hala da kullanılmaktadır. Saçına doğal renk vermek ve saç dökülmesini durdurmak isteyen hanımların da genelde tercih ettiği kınayı sitemizden temin etmek için buraya tıklayın.
https://www.simisso.com/simisso-toz-kina-250-gr Anavatanı Hindistan olduğunu bildiğimiz kınayı, Hindistan’dan ithal etmekteyiz. Keyifli Alışverişler!